Stabiele prijs slachtkoe ondanks ruimer aanbod

09-12-2019 | |
Foto: Martijn ter Horst -
Foto: Martijn ter Horst

De prijzen voor slachtkoeien op de veemarkt in Bunnik bleven staan, ondanks een ruimer aanbod.

Hoewel er dus meer slachtkoeien op de markt werden gebracht, verliep de handel vlot, laten handelaren weten. Een hogere prijs voor de koeien zat er niet in. Wellicht dat bij een wat kleiner aanbod de prijs nog wel een stapje had kunnen maken. In totaal werden 91 slachtkoeien op de markt gebracht. De laatste keer dat dit gebeurde was begin oktober.

P-kwaliteit slachtkoe

De prijzen voor de slachtkoeien kwamen dus niet in beweging. Voor een P-kwaliteit slachtkoe werd, net als afgelopen week, € 2,25 tot € 2,65 per kilo geslacht gewicht betaald. Daarmee blijft de notering nog altijd onder het niveau van een jaar terug. Toen leverde een P-kwaliteit slachtkoe in week 50 nog maximaal € 2,74 per kilo geslacht gewicht op.

Lees verder onder de grafiek.

Meer focus op luxere vlees

Handelaren verwachten dat er de komende weken niet zo veel geks gaat gebeuren in de markt voor slachtkoeien. In de vleeshandel ligt de focus iets meer op het luxere vlees en wat minder op het vlees van afgemolken koeien. Uiteindelijk houden handelaren rekening met stabiele prijzen richting het einde van het jaar.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur
Meer over


Beheer