Stabiele prijs slachtkoeien ondanks goede vraag

05-03-2020 | |
Aanvoer van slachtrunderen bij een slachterij. Er komt iets meer vraag naar slachtvee. - Foto: Misset
Aanvoer van slachtrunderen bij een slachterij. Er komt iets meer vraag naar slachtvee. - Foto: Misset

De prijzen voor slachtkoeien maken op de veemarkt in Leeuwarden een pas op de plaats. De dieren konden wel vlot worden verkocht, maar een hogere prijs kon door de verkopende handelaren niet worden gerealiseerd.

Dat het momenteel niet lukt de prijzen omhoog te krijgen, heeft alles te maken met de recente prijsstijgingen. Slachterijen hebben moeite om die prijsverhogingen terug te halen uit de vleeshandel en zijn daarom niet van plan de stijging aan de inkoopkant door te trekken. Handelaren denken dat de prijzen daarom momenteel aan de top zitten.

Rechtstreekse aanvoer krap

Handelaren die op de veemarkt in Leeuwarden actief zijn, merken wel op dat de laatste weken wat meer inkopers aanwezig zijn. Ook van slachterijen die normaal gesproken niet veel handelen op de veemarkt. Dat kan duiden op een wat krappere rechtstreekse aanvoer. Toch zijn ook deze inkopers niet bereid meer te betalen dan de huidige noteringen.

In Leeuwarden wordt voor een P-kwaliteit slachtkoe maximaal €2,85 per kilo geslacht gewicht betaald. Het lijkt er sterk op dat dit voorlopig het hoogst haalbare is. Wellicht dat over een paar weken wat meer ruimte komt voor hogere prijzen.

Prognose: stabiel.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vind je op foodagribusiness.nl/markt.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer