Stabiele prijzen, aanbod slachtkoeien groot

20-10 | |
Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

Het aanbod van slachtkoeien blijft groot. Op de veemarkt in Leeuwarden steeg het aanbod ten opzichte van een week eerder met 62 dieren tot een totaal van 386 dieren.

Dat is overigens evenveel als vorig jaar. Het aantal slachtingen tendeert wat lager, maar zat vorige week met 10.666 nog steeds relatief hoog. Dat was vorig jaar net onder het peil van 10.000.

Slachterijen hebben de grootste moeite om met het huidige personeelsbestand alles rond te zetten.

Veel magere koeien

Het aandeel magere koeien is momenteel groot. De hete zomer heeft een grote wissel getrokken op de melkkoeien. Een handelaar ziet dat de vraag naar de dikke luxere koeien helemaal niet tegenvalt. Dat lijkt de komende tijd ervoor te zorgen dat het prijsverschil tussen de zware en de magere kwaliteiten verder uit elkaar groeit.

In – het voor ons belangrijke – Duitsland hebben slachtkoeienprijzen ook de bodem bereikt. De prijzen veranderen met centen, in plaats van tientallen centen in de afgelopen weken.

In ons land wordt ook een maximaal stabiele notering voor mogelijk gehouden in de komende week, waarbij de magere slachtkoeien moeizamer prijshoudend blijven dan de zwaardere slachtkoeien.

Prognose: prijshoudend.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer