Stabiele prijzen lammeren bij groter aanbod

16-08 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

De lammermarkt in Leeuwarden ziet het aanbod wat stijgen deze week. De totale aanvoer bedraagt 525 dieren, dat zijn 275 dieren meer dan een week eerder. De noteringen blijven deze week gelijk.

Een zuiglam van eerste kwaliteit staat tussen € 131,25 en € 141,50 per dier genoteerd. De handel in lammeren verliep nog zeer rustig. Vorige week op de veemarkt in Bunnik was er voor zuiglammeren een klein herstel waar te nemen met een plusje van € 2,50 per dier.

Kwaliteitsverschil

Er is een groeiend verschil in kwaliteit van de aangeboden lammeren. Naast mooie dieren is er ook aanbod van lammeren die achter zijn gebleven in groei door de droogte. Dat speelt in de komende weken ook. Nu had het nog geen effect op de noteringen, maar de verwachting is dat het prijsverschil oploopt. De handel in oude schapen verlloopt goed. Het aanbod is niet al te groot, maar de vraag naar vlees voor onder andere shoarma is prima. In de komende weken wordt een aantrekkende markt verwacht. Veel consumenten zijn weer terug van vakantie en dat geeft een positieve impuls aan de vraag naar lamsvlees. Maar inflatie speelt een verstorende factor in de komende tijd.

Prognose: gelijke tot licht stijgende prijzen.

Meer prijsinformatie over schapen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer