Stabiele prijzen op biggenmarkt

Biggen, klaar voor transport naar de vleesvarkenshouderij. - Foto: Ronald Hissink
Biggen, klaar voor transport naar de vleesvarkenshouderij. - Foto: Ronald Hissink

Aan de opleving in de biggenmarkt is voorlopig een einde gekomen.

Waar vorige week nog volop groene cijfers werden geboekt op de noteringsoverzichten lijkt dat deze week niet meer te gebeuren. Een stabiele notering van de Duitse Vereinigungs-Ferkelpreis was een eerste signaal en begin van de week volgde de DCA BPP met een gelijkblijvende prijs van € 49,50 per big. De Vion-notering bleef ook stabiel op € 54 per big.

Markt in balans

Handelaren omschrijven een biggenmarkt die redelijk in balans is maar qua richting zwaar leunt op de ontwikkelingen bij de vleesvarkens. De afzet van mooie vaste koppels loopt nog prima door; de vraag naar losse koppels uit binnen- en buitenland is rustig. Met de hoge voerprijzen en de moeilijke tijd van het jaar in aantocht mag er echter weinig haperen bij de vleesvarkensprijzen om geen rem te zetten op de oplegbereidheid.

Kijken naar varkensmarkt

De komende dagen zal blijken of de vleesvarkensmarkt in de stabilisatiestand gaat of toch nog wat gaat plussen. In een positief scenario is er wel ruimte voor het verhogen van de biggenprijs. Mocht de vleesvarkensprijs de komende weken niet of nauwelijks bewegen, dan moeten ook vermeerderaars rekening houden met stabiele prijzen.

Prognose: minimaal gelijke prijzen

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Stevens
René Stevens Freelance redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.