Stabiele situatie op slachtkoeienmarkt

28-11-2022 | |
Slachtkoeien op de veemarkt in Bunnik. - Foto: Herbert Wiggerman
Slachtkoeien op de veemarkt in Bunnik. - Foto: Herbert Wiggerman

Het aanbod aan slachtkoeien is groot. Op de veemarkt in Bunnik werden 78 slachtkoeien aangevoerd. Dat zijn 16 dieren meer dan een week eerder. De handel verliep rustig en de noteringen bleven gelijk.

Een koe van O-kwaliteit staat genoteerd tussen € 4,05 en € 4,55 per kilo geslacht gewicht. Deze stabiele situatie in noteringen houdt al vijf weken aan. Ook Vee&Logistiek ziet op basis van de rechtstreekse aanvoer geen aanleiding iets in de noteringen aan te passen.

Aanvoer blijft fors

Slachterijen zijn volop bezig de forse aanvoer te verwerken en lijken het aan te kunnen. In het voor Nederland belangrijke Duitsland verloopt de markt stroever. Daarn proberen slachterijen de aanvoer juist wat te beperken door lagere prijzen af te geven. Er is concurrentie van rundvlees uit Zuid Amerika, dat goedkoper kan worden aangeboden.

Ook ziet men dat veel rundvlees voor korte termijn wordt gekocht. Inkopen voor de feestdagen aan het einde van dit jaar worden tot het laatst uitgesteld. Aan de aanbodszijde blijft het aandeel luxe uitgestoten melkkoeien terughoudend. Er komen nog steeds voldoende magere koeien op de markt. Noteringen lijken ook deze week stabiel te blijven.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer