Staf en Stikstofclaim starten rechtszaak tegen LNV

17-07-2020 | Laatste update op 29-04 | |
Foto: Marcel van Hoorn
Foto: Marcel van Hoorn

De stichtingen Stikstofclaim (SSC) en Agrifacts (Staf) spannen een kort geding aan tegen het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) vanwege de geplande krachtvoermaatregel.

Het ministerie kreeg van de twee organisaties tot vandaag, vrijdag 17 juli, 12.00 uur de tijd om tekst en uitleg te geven over de maatregel. De gevraagde informatie is niet gegeven, aldus SSC en Staf.

Staf laat weten via Twitter: “Het ultimatum is verstreken. LNV kwam met een brief over de WOB-procedure, maar helaas niet met de gevraagde onderbouwing van de voermaatregel”, melden ze. Als een beroep wordt gedaan op de Wet openbaarheid van bestuur is dat vaak een tijdrovende zaak. “Wij willen geen WOB, dat duurt te lang, en daarom is besloten het kort geding in gang te zetten.”

Gegevens van Bedrijveninformatienet

Volgens Agrifacts en Stikstofclaim heeft het ministerie zelf de eiwitlimieten voor krachtvoeders berekend op basis van gegevens uit het Bedrijveninformatienet (BIN). Agrifacts wil die gegevens inzien om de berekeningen van het ministerie te kunnen controleren. Het ministerie geeft die gegevens niet, meldt Agrifacts.

van Rooijen

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.