Skip to content

Stakende Spaanse truckers veroorzaken voedseltekorten

De staking van Spaanse vrachtwagenchauffeurs zorgt voor steeds meer problemen.

Updated on:
Business
Nieuws
Spaanse vrachtwagenchauffeurs protesteren op een toegangsweg naar Madrid tegen de hoge brandstofprijzen. - Foto: ANP

Spaanse vrachtwagenchauffeurs protesteren op een toegangsweg naar Madrid tegen de hoge brandstofprijzen. - Foto: ANP

De staking van Spaanse vrachtwagenchauffeurs zorgt voor steeds meer problemen. In supermarkten door het hele land ontstaan al tekorten en dat lijkt voorlopig niet te veranderen.

Drie Spaanse truckersvakbonden hebben zich namelijk bij de staking aangesloten. Ze noemden een pakket met lastenverlichtende maatregelen ter waarde van € 500 miljoen dat de Spaanse regering had aangekondigd onvoldoende om de stijgende dieselprijzen te compenseren.

Distributiecentra geblokkeerd

De truckers staken al sinds vorige week vanwege de hoge brandstofprijzen en houden onder meer distributiecentra geblokkeerd. Verschillende bedrijven hebben al aangegeven problemen te ondervinden, waaronder Volkswagen dat een fabriek moest sluiten. Levensmiddelenproducent Danone en brouwer Heineken waarschuwden dat ze dit mogelijk ook moeten doen.

Het steunpakket van de Spaanse regering bestaat uit directe steun voor de truckers en zou begin volgende week van kracht moeten worden. De drie chauffeursvakbonden bekritiseren het plan echter omdat “het niet duidelijk is waar het uit gaat bestaan, hoe het zal werken en hoeveel elke vrachtwagenchauffeur krijgt”. De drie bonden sloten zich aan bij een gelegenheidsverbond van afzonderlijke truckers en eigenaren van kleine transportbedrijven die sinds begin vorige week staken.

Als reactie op de steun van de vakbonden voor de staking heeft transportminister Raquel Sánchez al laten weten dat de regering nu een algehele prijsverlaging voor brandstoffen overweegt.

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin