Skip to content

Stakingen bij Cargill houden aan

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
De fabriek van Cargill in Sas van Gent. Foto: ANP

De fabriek van Cargill in Sas van Gent. Foto: ANP

Er is nog geen overeenkomst bereikt tussen Cargill en de werknemers in vier van zijn fabrieken.

Alle vier de fabrieken liggen nu stil vanwege een staking die maandagmiddag om 12.00 uur werd ingezet. Volgens FNV-bestuurder Jos Hendriks blijft het aan de kant van Cargill ‘angstvallig stil’ om te spreken over een oplossing. Volgens een woordvoerder van Cargill staat het bedrijf ‘nog steeds open voor een constructieve dialoog’. De woordvoerder laat weten toenadering gezocht te hebben tot zowel FNV als CNV en zegt dat te blijven doen.

Nieuwe cao

Werknemers en Cargill kunnen het niet eens worden over een nieuwe cao. Werknemersorganisaties stelden een ultimatum dat maandag verstreek, waarna de fabrieken stilgelegd werden. Het gaat om vier fabrieken in Sas van Gent, Amsterdam, Rotterdam (Botlek) en Bergen op Zoom die nu stilliggen. In Sas van Gent en Bergen op Zoom worden tarwe en mais verwerkt tot producten voor de brandstoffen-, voedings- en veevoederindustrie. In Amsterdam worden onder andere oliehoudende zaden verwerkt tot zonnebloemolie en raapolie. In Rotterdam worden eetbare oliën geproduceerd voor in voedingsmiddelen.

Impact op voedings- en voerketen

Wat de impact is van de staking op de voedings- en voerketen is nog niet duidelijk. “In het geval van een aanhoudende staking zullen we gebruikmaken van ons Europese netwerk om bedrijfsonderbrekingen zoveel mogelijk te beperken en toekomstige leveringen voor onze klanten veilig te stellen”, aldus de woordvoerder van Cargill. “We werken nauw samen met klanten om mogelijke verstoringen tot een minimum te beperken.”

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin