Skip to content

Stakingen bij Cargill voorbij

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Op meer plekken is FNV deze week actief met stakingen, onder meer in de metaalsector. - Foto: ANP

Op meer plekken is FNV deze week actief met stakingen, onder meer in de metaalsector. - Foto: ANP

De stakingen op vier locaties van Cargill in Nederland zijn voorbij. Cargill en de medewerkers zijn het eens geworden over nieuwe arbeidsvoorwaarden.

Dat melden zowel Cargill als werknemersorganisatie FNV. Medewerkers beëindigden de staking op het moment van de ploegwisseling op vrijdagmiddag om 14.00 en 15.00 uur.

Verlenging sociaal plan

Vrijdagmorgen 22 januari vond overleg plaats tussen de werknemers en Cargill. Werknemers krijgen er twee keer 3% loon bij. Het sociaal plan wordt verlengd met drie jaar. Jos Hendriks, FNV-bestuurder Voedingsindustrie: “Het verbeterde loonbod leverde nog wel discussie op, omdat het echt minder is dan wat we voor ogen hadden. Maar de volledige inwilliging van de eis om het sociaal plan met drie jaar te verlengen gaf voor velen de doorslag, omdat de nodige reorganisaties op de rol staan.” De medewerkers wilden 5% meer loon.

Cargill reageerde tevreden: “We zijn tevreden dat we zojuist een onderhandelingsresultaat hebben bereikt met de vakbonden. Wij blijven ons richten op onze medewerkers en de dienstverlening aan onze klanten.”

Er werd sinds maandagmiddag 18 januari gestaakt op Cargill-locaties in Sas van Gent, Amsterdam, Rotterdam (Botlek) en Amsterdam.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin