Starbucks ziet voorzichtig herstel thuismarkt

Koffieketen Starbucks ziet de verkopen in thuismarkt de Verenigde Staten (VS) weer voorzichtig herstellen na de tijdelijke winkelsluitingen in verband met de corona-uitbraak.

Volgens topman Kevin Johnson lagen de verkopen van weer geopende Amerikaanse filialen afgelopen week al weer op 60 tot 65% van het vergelijkbare niveau een jaar terug.

De keten begon in de tweede week van mei met de heropening van een groot aantal filialen in de VS. Wel gelden er nog veel beperkingen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen.

Verlof tot eind september

Zo werkt Starbucks momenteel met kortere openingstijden. Volgens Johnson is er daarom voorlopig nog minder personeel nodig. De onbetaalde verlofperiode voor veel Amerikaanse medewerkers wordt verlengd tot eind september. Dat staat in een brief die is verstuurd aan het personeel.

Starbucks had in de eerste maanden al flink te lijden van de coronacrisis, zo werd in april bekend. Voor het virus in Europa en de VS toesloeg, moest de keten al veel vestigingen sluiten in China. In dat land konden de filialen al eerder heropend worden. Inmiddels liggen de verkopen in al geopende zaken daar weer op ongeveer 80% van het niveau van een jaar terug.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.