Station Ede-Wageningen krijgt pop-upstore met lokale producten

27-06 | |
De Pantry in Wilp. Foto: Ronald Hissink
De Pantry in Wilp. Foto: Ronald Hissink

Station Ede-Wageningen krijgt vanaf september een pop-upstore vol streekproducten om gezonde voeding te promoten.

Eigenaar van de Pantry in Wilp, Lukas Lagerweij, krijgt de mogelijkheid om zijn concept verder uit te rollen in Ede. Volgens hem kunnen reizigers kiezen uit een breed assortiment van verse producten en gezonde producten voor onderweg. Eerder deed de gemeente Ede een oproep voor ideeën voor lokale concepten voor gezonde voeding op het station. Leon Meijer, wethouder gemeente Ede: “We vinden het belangrijk dat onze inwoners toegang hebben tot gezond eten. Daarbij steunen we graag onze eigen lokale ondernemers. Dat komt heel mooi samen in deze pop-up store. Een mooi initiatief waarmee we de drempel verlagen om voor gezond en lokaal te kiezen.”

Voedselomgeving gezonder maken

Het initiatief voor de winkel is genomen door gemeente Ede in samenwerking met de NS, Wageningen UR en het Voedingscentrum. De streekwinkel die op het station komt is één van de eerste in zijn soort. Het Voedingscentrum werkt al langer samen met de NS om de voedselomgeving gezonder te maken.

De winkel wordt deze zomer verbouwd zodat hij na de vakantie geopend kan worden. Er wordt nog gekeken hoelang de pop-upstore blijft op het station.

Hilhorst
Alieke Hilhorst Redacteur


Beheer