Doorgaan naar artikel

Steeds meer bedrijven bezig met eiwittransitie

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Eiwittransitie
Foto: Canva

Foto: Canva

In Nederland zijn op dit moment 250 bedrijven die zich inzetten voor de eiwittransitie, dit aantal is verdubbeld sinds 2010.

Uit een inventarisatie van Foodvalley NL en Oost NL blijkt dat er steeds meer bedrijven zijn die zich bezighouden met de eiwittransitie. De meeste van dit soort bedrijven zijn start-ups werken met vlees- of zuivelvervangers of het ontwikkelen van nieuwe technieken voor de verwerking van peulvruchten. Daarnaast zijn er ook een aantal buitenlandse bedrijven die een vestiging in Nederland heeft, zoals Oalty en Beyond Meat.

Nieuwe fase eiwittransitie

Ook zijn bedrijven als Vion, Unilever en FrieslandCampina zich steeds meer gaan richten op plantaardige producten. Volgens Jeroen Willemsen, Innovation Lead Protein Shift bij Foodvalley NL, is er een nieuwe fase aangebroken in de Nederlandse eiwittransitie: “Nederland werkt aan de eiwittransitie. Twintig jaar investeren in een ecosysteem begint zijn vruchten af te werpen in de vorm van wereldwijde impact, nieuwe businessmodellen en werkgelegenheid. Een prachtige prestatie!”.

Over vijf jaar verwacht Foodvalley dat het aantal bedrijven nogmaals zal verdubbelen.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin