Doorgaan naar artikel

Sterk herstel voor Sligro Food Group

Sligro Food Group heeft in het eerste kwartaal een omzet behaald van € 468 miljoen.

Foto: ANP premium

Foto: ANP

Sligro Food Group heeft in het eerste kwartaal een omzet behaald van € 468 miljoen.

Dat is € 140 miljoen (43%) meer dan in het eerste kwartaal van 2021. Sligro spreekt zelf van een sterk herstel van de omzet. Januari werd nog gedrukt door de lockdown vanwege corona, in februari was er wekelijks sprake van herstel en eind maart lag de omzet op het niveau van voor corona, in het totaal en in vrijwel alle klantsegmenten. In de segmenten catering en zorg is wel sprake van herstel, maar is het oude niveau nog niet bereikt. De tabaksomzet loopt verder terug, het aandeel gaat verder omlaag verwacht Sligro.

Over resultaten doet Sligro geen voorspelling in de toelichting op de cijfers. Wel verwacht Sligro een verder herstel in de komende kwartalen, de ontwikkelingen na de zomer zijn onder meer afhankelijk van de situatie in Oekraïne.

Inflatie drukt winst

De omzet stijgt niet alleen door het einde van de lockdowns, maar wordt ook gedreven door de inflatie. Sligro heeft niet alleen te maken met gestegen inkoopprijzen. Ook de kosten van de eigen dienstverlening aan klanten is gestegen. Deels wordt dat opgevangen door verbetering van efficiency, maar het overige deel van de prijsstijgingen geeft Sligro door in de keten geeft topman Koen Slippens aan. Het inflatiedeel zorgt echter niet voor verbetering van het resultaat en drukt in ieder geval op de korte termijn op de winstgevendheid.

Belang in Smeding verkocht

Sligro geeft verder aan dat het minderheidsbelang in verspartner Smeding Groenten en Fruit is verkocht aan de familie Smeding. De transactie is in het eerste kwartaal afgerond en leverde een boekwinst op van € 16 miljoen voor het beursgenoteerde Sligro. Sligro blijft wel zakendoen met Smeding Groenten en Fruit, de samenwerking tussen beide familiebedrijven verandert niet door de transactie.

Snel delen

Wim Esselink
Wim Esselink

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin