Sterke prijsstijging rosévleeskalveren

Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

Er is een aantrekkende vraag naar rosékalfsvlees, terwijl het aanbod niet geweldig groot is.

De positieve ondertoon die vorige week in de markt zat, blijft ook deze week voelbaar. Er is een aantrekkende vraag naar rosékalfsvlees, terwijl het aanbod niet geweldig groot is. Slachterijen leveren flink uit naar binnen- en buitenland om de horeca te bevoorraden. Ook belanden er wat koppels rosékalveren bij koeienslachterijen aan de slachthaken, omdat daar het aanbod eveneens erg krap is.

Binnen de sector verschillen de prijzen weliswaar, maar jongrosékalveren worden over het algemeen flink duurder verkocht en brengen tot maximaal € 2,60 per kilo op.

Oudrosés ook duurder

Oudrosés volgen in het spoor en stijgen in prijs tot maximaal € 3,55. De prijs voor starters trekt met € 5 per dier verder aan. Er zijn kalverhouders die kostentechnisch in plaats van nuchtere dieren nu voor deze kalveren kiezen. Dit voordeel loopt snel terug door de stijgende prijzen van de starters.

De prijzen blijven naar verwachting de komende weken stijgen door een goede vraag naar kalfsvlees en een maar matig aanbod van rosékalveren.

Prognose: verdere prijsstijgingen.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.