Stijgende prijzen door tekort aan oudrosékalveren

Foto: Ruud Ploeg
Foto: Ruud Ploeg

De notering voor slachtrijpe oudrosékalveren loopt deze week op tot € 3,25 tot € 3,35 per kilo.

Er is een tekort aan slachtrijpe oudrosékalveren. Slachterijen krijgen moeilijk dieren aan de slachthaak, omdat ze er nauwelijks zijn. De prijzen van deze kalveren stijgen hierdoor verder en lopen iets uit op de jongrosés. De notering staat deze week op € 3,25 tot € 3,35 per kilo.

Jongrosés prijshoudend

De markt voor jongrosékalveren wordt, net als voorgaande weken, bepaald door het uitblijven van een voldoende goede vraag. De afzet blijft zeer moeizaam. De prijzen blijven hierdoor gelijk staan ten opzichte van vorige week; tussen de € 3,20 en € 3,30 per kilo. Sinds vorige week is de prijsrange flink kleiner geworden.

Voor een enkele kalverhouder met jongrosékalveren kan het een uitkomst zijn om de kalveren langer aan te houden. De markt voor starters is onveranderd. Er zijn niet veel dieren, echter de vraag naar starters is ook maar klein. Prijzen blijven vast op maximaal € 235 per stuk. Voor de komende week blijft het moeizaam in de jongrosékalveren. Oudrosés kunnen zelfs nog wat duurder worden en de prijs voor starters blijft gelijk.

Prognose: oudrosé duurder, rest gelijk in prijs.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Foto: ANP
17:37 | Marktanalyse

Varkensmarkt komt los

Foto: Ton Kastermans Fotografie
15:25 | Marktanalyse

Rustige handel bijproducten

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.