Stoomschillen weer 10 cent in prijs verlaagd

Brijrantsoen voor varkens. - Foto: Van Assendelft Fotografie
Brijrantsoen voor varkens. - Foto: Van Assendelft Fotografie

Hier en daar zijn bij de bijproducten wat prijsdalingen te melden. Door goede beschikbaarheid van aardappelstoomschillen is het product weer 10 cent goedkoper geworden.

Aardappelsnippers blijven wat minder goed beschikbaar, maar de prijzen blijven gelijk. Tarwegistconcentraten zijn 15 tot 20 cent per % droge stof goedkoper geworden als effect van de dalende prijzen voor sojaproducten. Hierdoor rekenen de tarwegistconcentraten nog beter in rantsoenen. Corngold is op het moment niet leverbaar.

Afzet bierbostel goed

De afzet van bierbostel loopt goed, al is de vraag groter dan het aanbod. Vorige week is de prijs 10 cent gezakt en heeft melkveehouders toch doen overgaan naar het bestellen van dit product. Ondanks dat de absolute prijs hoog ligt, rekent het product goed wat voederwaardeprijs betreft. Net als andere bijproducten.

Voeraardappelen voldoende beschikbaar

Voeraardappelen zijn goed beschikbaar, de prijs ligt op ongeveer € 45 per ton. De vraag naar stro is nog steeds goed. Het aanbod is krap, maar aanbod uit Denemarken voorkomt dat stro verder in prijs stijgt. De ruwvoerpositie van melkveehouders is niet ruim. De vraag naar kuilmais, maar vooral kuilgras is groot. Door de mooie dagen van deze week komt de grasgroei op gang. Dat geeft melkveehouders de uitdaging of ze koeien naar buiten doen, of toch eerst maaien om de grasvoorraad aan te vullen.

Prognose: kleine prijsverlagingen mogelijk.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.