Doorgaan naar artikel

Südzucker verbetert resultaat, maar niet met suiker

Foto: Roel Dijkstra

Foto: Roel Dijkstra

Bietenverwerker en voedingsfabrikant Südzucker heeft in het voor het concern belangrijke suikersegment het operationele verlies (ebit) in het eerste halfjaar van 2020/21 weten te beperken tot min € 56 miljoen.

Vorig jaar stond op deze post nog een minus van € 93 miljoen. De omzet van het segment leverde € 9 miljoen in en kwam op € 1,112 miljard. De kleine omzetdaling is veroorzaakt door een geringere suikerproductie en minder vraag uit de suikerverwerkende industrie. Voor dat laatste was volgens Südzucker de coronapandemie verantwoordelijk. Het desondanks verbeterde resultaat is te danken aan hogere (maar nog steeds te lage) suikerprijzen.

Segment specialiteiten

De omzet van het Duitse concern als geheel steeg in het eerste halfjaar met € 35 miljoen naar € 3,349 miljard. Ook het ebit-resultaat vond de weg omhoog en belandde op € 129 miljoen tegen € 74 miljoen in het eerste halfjaar van 2019/20. Bij de resultaatontwikkeling profiteerde Südzucker van de gang van zaken in het segment specialiteiten (onder meer zetmeel en diepvriespizza’s). Ook dochterbedrijf CropEnergies deed het qua resultaat beter. Het segment fruitpreparaten (ingrediënten voor de voedingsindustrie) hield het niveau van vorig jaar vast.

Suikerbedrijvigheid

Voor het jaar als geheel verwacht Südzucker een aanzienlijk beter operationeel resultaat dan vorig jaar, toen dit uitkwam op € 116 miljoen. Nu voorziet het bedrijf een ebit-resultaat van € 300 miljoen tot € 400 miljoen. De suikerbedrijvigheid blijft echter vooralsnog verliesgevend met naar verwachting een minus van € 100 miljoen tot € 50 miljoen. Vorig jaar pakte het verlies op operationeel niveau echter duidelijk hoger uit op min € 236 miljoen.

Snel delen

Image
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin