Doorgaan naar artikel

Südzucker verhoogt winstverwachting opnieuw

Over het nu bijna afgesloten boekjaar 2022-’23 heeft Südzucker de winstverwachting (Ebitda) opgehoogd naar zo'n € 1 miljard.

Door goede kwartaalresultaten van de suikerdivisie van Südzucker verhoogt het bedrijf zijn winstdoel. - Foto: ANP

Door goede kwartaalresultaten van de suikerdivisie van Südzucker verhoogt het bedrijf zijn winstdoel. - Foto: ANP

De Duitse suikerproducent Südzucker verhoogt opnieuw zijn winstdoel. Over het nu bijna afgesloten boekjaar 2022-’23 is de winstverwachting (Ebitda) opgehoogd naar € 1 miljard tot € 1,040 miljard.

De vorige winstverwachting, afgegeven in november 2022, was € 890 miljoen tot € 990 miljoen. Ten opzichte van het vorige boekjaar (€ 692 miljoen) stijgt het resultaat met ruim € 300 miljoen. Het boekjaar loopt bij Südzucker tot 28 februari.

Goede resultaten suikerdivisie

De verhoging van de winstverwachting is een gevolg van goede kwartaalresultaten van de suikerdivisie van het bedrijf. Hogere prijzen zijn de drijvende factor. De suikerbietenoogst was door de droge zomer mager het afgelopen jaar in Duitsland. De suikeropbrengsten per hectare waren flink minder dan het jaar ervoor en dan het vijfjarig gemiddelde.

De bietencampagne duurde met 103 dagen ook korter dan andere jaren. In het vorige jaar duurde deze 124 dagen. De productie wordt geraamd op 3,4 miljoen ton, tegen 4,2 miljoen ton een jaar eerder. De bietenproductie bedroeg afgelopen groeiseizoen 23,3 miljoen ton, tegen 27,6 miljoen ton in 2021.

Lees ook: Suikersector in EU heeft eindelijk de wind in de zeilen

Snel delen

Image
Johan Oppewal

chef-redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin