Doorgaan naar artikel

Südzucker ziet herstel na onverwacht sterk derde kwartaal

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Foto: ANP - Foto: "Thierry Zoccolan"

Foto: ANP

Südzucker heeft een onverwacht goed derde kwartaal (september-november) gedraaid.

De resultaten van het Duitse concern pakten zowel in het suikersegment als in het segment voeding en bioethanol beter uit dan in hetzelfde kwartaal van 2018-‘19. Dat heeft Südzucker woensdag voorafgaande aan de publicatie van de volledige cijfers meegedeeld.

Vorig jaar draaide het concern in het derde kwartaal nog een operationeel verlies van € 23 miljoen, nu kwam er een positief resultaat van € 39 miljoen uit de bus. De omzet daalde slechts licht, namelijk met € 4 miljoen naar € 1,713 miljard.

Voor het jaar 2019-‘20 als geheel krikt het bedrijf de winstverwachting op grond van het herstel op naar € 70 miljoen tot € 130 miljoen. Dat was € 50 tot € 130 miljoen. Het suikergebeuren blijft niettemin een zorgenkindje. Hier voorzien de Duitsers een operatief verlies van € 200 miljoen tot € 260 miljoen. De resultaten van de segmenten voeding en bioethanol (ondergebracht in CropEnergies) pakken daarentegen een stuk beter uit dan in het voorafgaande jaar. Het volledige kwartaalsverslag ligt volgens plan 14 januari op tafel.

Snel delen

Image
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin