Supermarkt Carrefour bevriest prijzen van 100 producten

23-08 | |
Groenten en fruit in een Carrfour-supermarkt in Villeneuve-la-Garenne, vlakbij Parijs. - Foto: ANP
Groenten en fruit in een Carrfour-supermarkt in Villeneuve-la-Garenne, vlakbij Parijs. - Foto: ANP

Carrefour bevriest in zijn Franse supermarkten de prijzen van 100 producten voor 100 dagen. Het gaat om voedingsmiddelen, kleding en gezondheidsartikelen.

De prijzen van onder andere groenten, fruit en specerijen worden bevroren tot 30 november. Met de actie ‘Anti-inflatie’ hoopt de supermarkt klanten vast te houden. Tijdens de presentatie van de halfjaar resultaten kondigde het bedrijf al aan kortingsacties in te voeren.

De Belgische Carrefour komt ook met acties om de inflatie te verzachten. Er komt meer aandacht voor het huismerk Simpl. Dit merk bevat de driehonderd goedkoopste producten van de supermarkt. Of de Belgische Carrefour ook prijzen gaat bevriezen is nog niet bekend.

Supermarkt Dirk

Ook supermarkt Dirk van den Broek kondigde aan de prijzen van honderd producten vast te zetten. Hierbij gaat het om dagelijkse boodschappen zoals brood, pasta en toiletpapier. Hiermee is het de eerste Nederlandse supermarkt die deze stap neemt. Eerder stopte de supermarkt al met tv-reclames om kosten te kunnen besparen, ook voor de consument.

Hilhorst
Alieke Hilhorst Redacteur


Beheer