Supermarkt Dirk gaat samenwerken met Too Good To Go

25-01 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Supermarkt Dirk sluit zich ook aan bij Too Good To Go om voedselverspilling tegen te gaan.

De supermarkt startte in augustus 2022 met een pilot in 9 winkels. Die is geslaagd, want de samenwerking wordt uitgebreid naar alle filialen. Dirk gaat de zogenoemde Magic-’ en Brood-boxen aanbieden. Tijdens de pilot is geëxperimenteerd met Groente- en Fruitboxen, maar daar wordt niet mee verder gegaan.

Algemeen directeur van de supermarktketen, Marcel Huizing, zegt op LinkedIn trots te zijn op deze samenwerking: “Producten die anders weggegooid zouden worden, belanden nu voor een klein bedrag op het bord van een Too Good To Go-gebruiker. Fijn dat wij op deze manier bij kunnen dragen aan het terugdringen van voedselverspilling en aan de impact op het milieu.” Dirk doneerde alle overgebleven vleeswaren al aan voedselbanken of VoedselSurplus.

Voedselverspilling remmen met kortingen

Dirk had al initiatieven om voedselverspilling tegen te gaan. De winkel biedt korting op verse producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen en kortingen op THT-producten die over de datum zijn. De supermarkt heeft 131 winkels verspreid over heel Nederland.

Veel andere supermarkten zijn ook aangesloten op Too Good To Good. Albert Heijn is vorig jaar gestart met hun eigen alternatief: Overblijvers.

Hilhorst
Alieke Hilhorst Redacteur


Beheer