Supermarkt Poiesz scoort hoog in Versrapport 2022

26-09 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Poiesz is de beste allround-supermarkt. Dat blijkt uit het GfK Versrapport 2022, dat in opdracht van vakblad Distrifood is uitgevoerd. Het Versrapport omvat drie verschillende categorieën: groente en fruit, brood en vlees.

Op het gebied van vleesverkoop is de regionale supermarktketen Poiesz de overduidelijke winnaar, maar ook de agf- en de broodafdeling staan in de top 3. Nettorama is het beste in groente- en fruit en Hoogvliet blinkt uit in brood.

Nettorama de beste in groente en fruit

Nettorama is dit jaar een overtuigende winnaar op het gebied van groente en fruit, aldus Norman Buysse van GfK in Distrifood. “Lidl heeft in deze categorie al vaak gewonnen. Vorig jaar stonden Nettorama en Lidl beide op 1, dit jaar hoeft de prijs niet gedeeld te worden.”

Wel wijst Buysse erop dat de verschillen klein zijn. “Het gaat om zeshonderdste punt. Als je kijkt naar de verschillende aspecten dan weet Nettorama vijf van de zes onderdelen te winnen.” Poiesz eindigt op de derde plaats, gevolgd door Albert Heijn en Plus.

Hoogvliet beste supermarkt met brood

Op het gebied van brood heeft Hoogvliet de eerste plaats overgenomen van Linders. Een zeer knappe prestatie, roemt Buysse. Vier jaar werd de supermarktketen tiende. Vorig jaar werd een enorme sprong gemaakt naar de tweede positie in de ranking. Dit jaar heeft Hoogvliet op alle onderdelen goed gepresteerd en komt voor in iedere top drie. De keten behaalt de hoogste cijfers voor aantrekkelijke aanbiedingen en presentatie.

Poiesz, vorig jaar nog zesde bij brood, behaalt een tweede plaats. Plus is dit jaar derde, gevolgd door Albert Heijn en Lidl.

Slager in elk filiaal van Poiesz

Wat vlees betreft, is Poiesz de overduidelijke winnaar. Nummer één van 2021, Nettorama, zakt naar de tweede plaats. Plus eindigt als derde. Buysse prijst vooral de deskundigheid bij Poiesz. “We hebben consumenten gevraagd wat ze het meest belangrijk vinden op het gebied van vleesverkoop en daarbij staat deskundigheid op nummer één. Poiesz doet dit heel goed. In ieder filiaal is een slager aanwezig die contact heeft met de klant.”

Ook op de aspecten kwaliteit/ versheid, presentatie en meest aantrekkelijke aanbiedingen scoort de supermarktketen het beste. Alleen wat lage prijzen betreft, blijft Poiesz achter in deze categorie. Hierbij domineren Nettorama, Lidl en Boni.

Noordzij
Wendy Noordzij Freelance redacteur
Meer over


Beheer