Skip to content

Supermarktconcern Jumbo voert verkopen flink op

Foto: ANP - Foto: ROBINUtrecht

Foto: ANP

Supermarktconcern Jumbo heeft zijn verkopen dit jaar flink opgevoerd. De supermarktketen uit Veghel profiteerde van een verdere uitbreiding van het aantal winkels.

Ook presteerden de bestaande supermarkten volgens Jumbo ‘ruim boven de markt’. In Nederland zag Jumbo het marktaandeel in de laatste maanden van 2019 verder stijgen tot boven de 21%.

De omzetbijdrage van de eerste Jumbo-filialen in België was boven verwachting. De drie vestingen daar verkochten circa 50% meer dan voorzien. “Op de Belgische markt zijn we goed ontvangen; we zien daar veel ruimte voor uitbreiding”, aldus Jumbo-topman Frits van Eerd. Naar verwachting openen in 2020 12 tot 15 nieuwe Jumbo-winkels in België hun deuren.

Omzet steeg mte € 1 miljard

De omzet van de Jumbo-supermarkten steeg met ruim € 1 miljard tot € 8,4 miljard. De totale opbrengsten van de Jumbo Groep in het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 29 december, bedragen bijna € 8,7 miljard.

Daarvan heeft € 165 miljoen betrekking op restaurantketen La Place, die zijn verkopen met een tiende wist te verhogen. De nog niet omgebouwde Emté-winkels droegen daarnaast in de eerste helft van het jaar nog € 85 miljoen bij aan de omzet. Het aantal winkels van Jumbo is in 2019 gegroeid naar 672.

Jumbo wil naar omzet van € 10 miljard in 2021

“We sluiten wederom een mooi Jumbo-jaar af met sterke cijfers”, zegt Van Eerd. “Als we deze groei ook in 2020 kunnen vasthouden, dan moeten we in staat zijn om onze omzetdoelstelling van € 10 miljard in 2021 te behalen. Dat is het jaar waarin ons familiebedrijf honderd jaar bestaat.”

Dat de vooruitzichten er goed uit zien komt onder meer door de recente samenwerkingsdeal met Hema. Daardoor kan Jumbo tevens weer 17 extra winkels openen op lucratieve stadslocaties.

Jumbo heeft daarnaast overeenstemming bereikt met de biologische groothandel Udea om in 2020 zes winkels in de Randstad over te nemen. Het gaat om locaties waar nu filialen van Marqt en Ekoplaza zijn gevestigd.

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin