Supermarkten beraden zich op oplossing acties

09-12-2019 | |
Foto: ANP -
Foto: ANP

Supermarkten beraden zich op een oplossing om consumenten te kunnen blijven bedienen wanneer supermarkten en/of distributiecentra door boeren bezet worden. Dat laat brancheorganisatie CBL desgevraagd weten.

Farmers Defence Force hint op nieuwe acties bij supermarkten waarmee de consument getroffen wordt. Een woordvoerder van CBL laat weten de mogelijke acties als ‘behoorlijk ernstig en behoorlijk zinloos’ te zien. “De supermarkten zitten in dezelfde voedselketen, we hebben hetzelfde doel: goed, gezond en veilig voedsel aan consumenten bieden. Het lijkt ons behoorlijk zinloos de supermarkt en de consument te treffen. Het brengt geen oplossing in de stikstofdiscussie.” CBL wijst erop dat de overheid aan zet is om samen met de boeren tot een oplossing te komen.

Oplossing wordt gezocht zodra probleem concreet wordt

De supermarkten denken na over hoe ze tijdens de mogelijke acties consumenten kunnen blijven bedienen. Ze wachten eerst een concrete aankondiging van de actie af. “Als die aankondiging komt, moeten wij ook in actie komen. Voorraden aanleggen is voor veel supermarkten geen optie. Grote locaties worden tot wel tien keer per dag bevoorraad en veel supermarkten hebben weinig opslagruimte. Hoe we het wel op kunnen lossen, daar beraden we ons nu op.”

Kloosterman


Beheer