Skip to content

Supermarkten buurlanden kijken naar PlanetProof

Foto: ANP

Foto: ANP

Supermarkten in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk vragen informatie op over keurmerk On the way to PlanetProof groente en fruit.

Dat stelt Stichting Milieukeur (SMK) na de lancering van een Duitse vertaling van de website. Ook het certificatieschema is in het Duits opgesteld. Een aantal Duitse telers is al gecertificeerd met Nederlandse begeleiding, laat SMK weten. Bij handel, telers, telersorganisaties en certificeerders was er vraag naar een Duitse vertaling. Ook is er dus interesse bij supermarkten.

Oriënterende gesprekken

Volgens SMK betekent de interesse nog niet dat Duitse ketens het keurmerk zullen hanteren bij inkoop van groenten en fruit. Inhoudelijke, oriënterende gesprekken met supermarkten zijn er wel. In Nederland zijn twee supermarktketens PlanetProof-gecertificeerd: Aldi en Marqt. Andere Nederlandse supermarktketens zijn niet gecertificeerd, maar hanteren het vaak wel als inkoopeis. Of Aldi Duitsland daarmee ook voor zijn Duitse winkels kijkt naar PlanetProof wil een SMK-woordvoerder niet zeggen.

Interesse in Engeland

Ook in Engeland kijkt een platform gelieerd aan supermarktketen Asda naar PlanetProof. Internationaal is PlanetProof al eerder door verduurzamingsplatforms beoordeeld. Zo gaf Sustainable Agriculture Initiative Platform PlanetProof een gouden beoordeling voor duurzame teelt (Farm Sustainibility Assesment).

Snel delen

jeroen verheul
Jeroen Verheul

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin