Doorgaan naar artikel

Supermarkten dreigen met kort geding om actie FDF

Foto: ANP - Foto: Koen van Weel

Foto: ANP

Supermarkten dreigen met kort geding als boeren niet afzien van nieuwe acties. De winkels gaan in elk geval eventuele schade door boerenprotesten, week woensdag 18 december, op de boeren verhalen.

In een brief aan Farmers Defence Force stelt de branchevereniging voor supermarkten CBL de stichting op voorhand aansprakelijk.

De brief is opgesteld door een advocatenkantoor. De advocaat stelt FDF een ultimatum. Als de actiegroep niet voor donderdag 10.00 uur laat weten af te zien van acties die de supermarkten raken, onderneemt de advocaat juridische stappen. In de brief staan een kort geding en beslaglegging als mogelijkheden genoemd.

Lees ook: Farmers Defence Force kiest 18 december als actiedag

‘Supermarkten en boeren streven hetzelfde doel na’

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) zegt de zorgen van de Nederlandse boeren goed te begrijpen. “Supermarkten en boeren streven hetzelfde doel na: elke dag lekker, gezond en duurzaam voedsel voor iedereen”, aldus het CBL. Het bureau is evengoed bezorgd over de aangekondigde acties gericht op het verstoren van de voedselvoorziening in Nederland.

Volgens het CBL is het tijd dat de overheid verantwoordelijkheid neemt om de impasse te doorbreken. De organisatie heeft FDF verzocht om de geplande acties af te blazen. Pogingen om met bestuursleden van FDF in gesprek te gaan, zijn volgens het CBL tot op heden op niets uitgelopen.

‘Bel naar CBL met vragen over brief’

In een reactie op de dagvaarding van het CBL vraagt FDF-voorman Mark van den Oever zijn actievoerders om het CBL op te bellen met vragen over de brief. Hierbij worden telefoonnummers en mailadressen van het kantoor en directeur Marc Jansen genoemd.

Snel delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin