Supermarkten toch niet in gesprek met Remkes over stikstof

15-08 | |
Foto: ANP/Rob Engelaar
Foto: ANP/Rob Engelaar

Supermarktkoepel CBL trekt zich terug uit het stikstofgesprek met het kabinet, omdat slechts een beperkt deel van de voedselketen aanwezig is bij Johan Remkes.

Het CBL vindt het belangrijk om het gesprek met de juiste ketenpartijen aan te gaan over de toekomst van de voedingsmiddelenketen, aldus het statement van de koepel. De supermarkten volgen nu dezelfde redenering als bijvoorbeeld zuivelverwerkers en veevoerfabrikanten: het kabinet en de boeren organisaties moeten eerst met elkaar in gesprek om tot oplossingen te komen.
Eerder zei CBL-directeur Marc Jansen nog dat ze graag ’toelichten hoe wij onze rol in de verduurzaming van de keten zien’. Vorige week bleek dat een reeks agribusinessbedrijven geen trek hadden in een conversatie met het kabinet en VVD’er Johan Remkes. Onder andere voerleverancier Agrifirm, zuivelcoöperatie FrieslandCampina, varkensverwerker Vion en de Nederlandse vereniging van de diervoederindustrie Nevedi laten weten voorlopig de uitnodiging niet aan te nemen.

Overleg aanstaande donderdag

Bij het overleg aankomende donderdag zouden in eerste instantie vijftien organisaties en bedrijven aanwezig zijn, dat wordt er nu dus sowieso een minder. Onder meer banken, dierenartsen en pluimveeslachter Plukon hebben eerder wel positief gereageerd op de uitnodiging van Johan Remkes.
van Rooijen


Beheer