Supermarktketen PLUS start proefsamenwerking met Thuisbezorgd

11-08 | |
Foto: Koos Groenewold
Foto: Koos Groenewold

Supermarktketen PLUS gaat als proef samenwerken met maaltijdbezorger Thuisbezorgd om dagelijkse boodschappen thuis te bezorgen. Klanten van vijf PLUS-supermarkten kunnen kiezen uit een lijst van 750 verschillende producten die vervolgens tot aan de voordeur worden geleverd. Het gaat om een pilot van een halfjaar. Volgens de supermarkt speelt de samenwerking in op de behoefte van klanten om op een door hen gekozen moment snel boodschappen te ontvangen.

Capaciteit uitbreiden

Volgens PLUS is er een behoefte bij klanten om snel hun boodschappen te ontvangen op een door hen gekozen moment. De supermarktketen realiseerde in 2021 al een omzetgroei van 20% als het gaat om e-commerce. Met de samenwerking met Thuisbezorgd wil PLUS de capaciteit verder uitbreiden. De supermarktketen had al PLUS Express waarbij boodschappen binnen twee uur bezorgd worden.

Vertrek Deliveroo

Eerder startte Albert Heijn al een samenwerking met Thuisbezorgd en Deliveroo. Ook hier ging het om een proef, vanuit twee winkels in Amsterdam. Supermarktketen SPAR breidde de samenwerking met Deliveroo eind maart uit, na een succesvolle pilot. Woensdag 10 augustus reageerde die supermarktketen verrast: Deliveroo kondigde die dag namelijk zijn vertrek uit Nederland aan, eind dit jaar. Het is volgens SPAR nog onbekend wat daar de gevolgen van zullen zijn.

ANP Algemeen Nederlands Persbureau
Meer over


Beheer