Doorgaan naar artikel

Supermarktketen Plus verduurzaamt tomatenassortiment

Geüpdatet op:
Nieuws
Sustainable food
Cherrytomaten in een kas. Plus wil dat alle leveranciers van tomaten duurzaam produceren, met onder meer aardwarmte. - Foto: Gerard Boonekamp

Cherrytomaten in een kas. Plus wil dat alle leveranciers van tomaten duurzaam produceren, met onder meer aardwarmte. - Foto: Gerard Boonekamp

Supermarktketen Plus werkt vanaf nu alleen samen met tomatentelers die duurzaam werken.

De door Plus geselecteerde telers maken onder andere gebruik van aardwarmte, biologische gewasbescherming en groene stroom. Het regenwater wordt opgevangen en hergebruikt. Ook komt bijna het gehele tomatenassortiment het hele jaar door van Nederlandse bodem, stelt het concern.

Plus kon niet bevestigen dat het hele tomatenassortiment met aardwarmte wordt geteeld. Ook is niet duidelijk of het daarvoor een meerprijs betaalt.

Plus wil meest duurzame supermarktketen zijn

Plus wil de meest duurzame supermarktketen zijn. Daarom past ze nu het tomatenschap aan. Daarnaast wil de keten meer Nederlands product verkopen. Vorige maand stelde Plus al dat het de enige keten is met alleen Nederlands zachtfruit in het assortiment.

Ook heeft de keten heeft de verpakking van zijn tomaten vernieuwd. Bij acht soorten tomatenverpakkingen is waar mogelijk al het plastic vervangen. Daarnaast gaat de supermarktketen de klanten beter voorlichten over de verschillende soorten tomaten.

Tomatenwijzer

Categorymanager Joost Hoes: “Tijdens het verpakkingsontwikkelproces hebben we niet alleen gekeken naar het milieu-aspect, maar ook naar het gemak voor de klant en het gebruik van de verschillende soorten tomaten in de keuken. De tomaat is namelijk een van de populairste groenten in een recept. De praktijk wees echter uit dat te veel klanten niet goed wisten welke soort tomaat te bereiden in welk gerecht. Daarom vindt de consument voortaan op elke tomatenverpakking een handige tomatenwijzer.”

Snel delen

jeroen verheul
Jeroen Verheul

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin