Skip to content

Supers willen betaalbaar loon en hulp om te verduurzamen

Supermarktkoepel CBL heeft een wensenlijstje naar informateur Hamer gestuurd.

Foto: ANP

Foto: ANP

Een nieuw kabinet moet zorgen voor een goed ondernemersklimaat, waarin supermarkten zich kunnen blijven ontwikkelen met ook een betaalbaar minimumloon.

Ook moet het kabinet helpen een goed evenwicht te houden tussen Europese en lokale en/of bepaalde maatschappelijke eisen en moet het bij de verduurzaming van voedsel zelf hogere minimumeisen vaststellen.

Wensenlijst van CBL

Dit is een greep uit het wensenlijstje dat supermarktkoepel CBL naar informateur Hamer heeft gestuurd. De supermarkten dienen zich aan als groot werkgever en voeder van de bevolking. De leden van het CBL ontvangen dagelijks 4 miljoen consumenten en geven werk aan 300.000 mensen. Vooral veel jonge mensen vinden er hun eerste baan.

De supermarkten zijn beducht voor een verhoging van het Wettelijk Minimumloon (WML). Ze vrezen dat hierdoor werkgelegenheid verloren gaat. Liever zien de supermarkten een groter verschil tussen bruto-en nettoloon, zodat het meer loont om te gaan werken.

Productie van vlees verder verduurzamen

Daarnaast pleit het CBL voor meer investeringen in het beroepsonderwijs en in betere scholing van iedereen als het gaat om herkomst en gezondheid van voeding. Voedselproducenten moeten nog meer hun best doen om de suiker-, verzadigd vet-en zoutgehaltes in producten te beperken, en bijvoorbeeld de productie van vlees verder te verduurzamen. Het CBL breekt een lans voor wettelijke minimum-duurzaamheids- en dierenwelzijnseisen voor vlees. Ook pleit het voor een verplichte en snelle invoering van Nutri-Score.

Snel delen

Afbeelding
Klaas van der Horst

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin