Skip to content

Superunie houdt producten Suiker Unie nog uit het schap

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: Roel Dijkstra

Foto: Roel Dijkstra

De boycot van suikerproducten van Suiker Unie door inkoopcombinatie Superunie is nog niet beëindigd.

Superunie heeft een deel van de producten die onder het Suiker Uniemerk Van Gilse verkocht worden uit de schappen gehaald. Dat heeft te maken met onderhandelingen over de prijs. Dat melden diverse media deze week.

Directeur Paul Mesters van Suiker Unie geeft aan dat nog steeds sprake is van een boycot en dat onderhandelingen gaande zijn. Een woordvoerder van Superunie laat weten dat ‘Superunie geen uitlatingen doet over onderhandelingen met leveranciers’.

Suikerprijzen stijgen

Suiker Unie heeft vanwege ontwikkelingen op de suikermarkt prijsverhogingen doorgevoerd voor suikerproducten, geeft Mesters aan tegenover Nieuwe Oogst. Over de prijsverhogingen wordt al enige tijd onderhandeld met inkopers van supermarkten.

Mesters geeft geen details over prijsverhogingen, maar wijst op de ontwikkelingen op de suikermarkt waar de prijzen voor suiker flink aan het stijgen zijn. Na verliesgevende jaren bij Suiker Unie is het volgens de directeur nu nodig om de verdiensten in de suikersector te herstellen. Niet alleen voor de bietentelers, maar ook voor andere partijen in de sector. Met andere marktpartijen zou inmiddels wel een akkoord zijn bereikt over hogere prijzen voor suiker.

Superunie tweede inkoper

Superunie is na Albert Heijn de grootste inkoper op de Nederlandse retailmarkt wat betreft marktaandeel. Superunie is de inkoopcombinatie van dertien supermarktformules, zoals Plus, de combinatie van Dirk en Dekamarkt (Retailconsult), Coop, Deen en Hoogvliet. Het marktaandeel van Superunie is ongeveer een kwart van de Nederlandse supermarktomzetten in 2019, volgens marktonderzoekers zoals IRI en Nielsen. Jumbo is als afzonderlijk bedrijf met een marktaandeel van 21% in 2019 wel groter dan individuele leden van Superunie.

Snel delen

Wim Esselink
Wim Esselink

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin