Syngenta neemt Italiaanse producent groene middelen over

07-10-2020 | |
Onderzoekers van Syngenta in een kas. - Foto: Syngenta Group
Onderzoekers van Syngenta in een kas. - Foto: Syngenta Group

Syngenta neemt het Italiaanse bedrijf Valagro over. Valagro produceert en verkoopt onder andere groene gewasbeschermingsmiddelen, biostimulanten en speciale voedingsstoffen.

Met de overname wil het gewasbeschermingsmiddelen- en zadenbedrijf boeren meer keuzes bieden. Het is ook een strategische stap: Syngenta verwacht dat de snelgroeiende markt voor groene middelen de komende vijf jaar bijna in omvang zal verdubbelen. Valagro blijft als onafhankelijk merk op de markt, en wordt onderdeel van het bedrijfsonderdeel Syngenta Gewasbescherming.

Het Italiaanse bedrijf is sterk vertegenwoordigd op de Europese en Noord-Amerikaanse markt en is groeiend in Azië en Latijns-Amerika.

Overname onderstreept groeiambities

Erik Fyrwald, CEO van Syngenta Group: “Deze overname onderstreept onze groeiambities op dit gebied en positioneert ons als een van de sterkste spelers op de mondiale biologische markt.”

Syngenta timmert de laatste tijd aan de weg met verschillende overnames. Zo nam het in augustus nog het Zuid-Afrikaanse zadenbedrijf Sensako over.

Kloosterman

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.