Syngenta trekt $ 2 miljard uit voor duurzame landbouw

30-06-2020 | |
CEO Erik Fyrwald van Syngenta tijdens de opening van het zaadinnovatiecentrum van Syngenta in Enkhuizen in 2019. - Foto: Cor Salverius
CEO Erik Fyrwald van Syngenta tijdens de opening van het zaadinnovatiecentrum van Syngenta in Enkhuizen in 2019. - Foto: Cor Salverius

Syngenta trekt $ 2 miljard (€ 1,78 miljard) uit voor innovaties die moeten bijdragen aan duurzame landbouw.

Het bedrag is bedoeld voor de komende vijf jaar. Dat is een van de nieuwe toezeggingen die het bedrijf doet in het zogenoemde Good Growth Plan.

Daarnaast wil het bedrijf twee technologische doorbraken voor duurzame landbouw per jaar opleveren. De innovaties moeten baanbrekende nieuwe technologieën opleveren of duidelijke voordelen hebben, zoals het gebruik van minder gewasbeschermingsmiddelen, minder water of het tegengaan van ontbossing ten behoeve van landbouw. Alleen de investeringen die bijdragen aan echte doorbraken zullen tellen in het bedrag van $ 2 miljard.

Bodemgezondheid verbeteren

‘We staan ​​voor de veiligheid van onze sterk gereguleerde producten en de rol die ze spelen bij het beschermen van voedselkwaliteit en -veiligheid. Desalniettemin hebben we naar de samenleving geluisterd en zullen we met partners samenwerken om de residuen in gewassen verder te verminderen zonder de productiviteit van de boer te beïnvloeden, terwijl we de bodemgezondheid blijven verbeteren en bodemerosie voorkomen’, aldus Syngenta.

Ook wil Syngenta naar klimaatneutrale landbouw, zowel op boerenbedrijven als in zijn eigen bedrijfsvoering. Hiervoor wordt geen tijdsbestek genoemd. Concreet betekent het dat Syngenta boeren gaat helpen koolstof op te slaan en digitale middelen gaat ontwikkelen die de impact hiervan kunnen meten. Daarnaast wil het gewasbeschermings- en zadenbedrijf de CO2-uitstoot van zijn eigen bedrijfsvoering tegen 2030 met 50% verminderen.

Duurzaamheidsambities

In het Good Growth Plan staan de duurzaamheidsambities van het bedrijf. Het plan werd voor het eerst gelanceerd in 2013. Volgens Syngenta zijn alle doelen die toen gesteld zijn, behaald. Zo werd de biodiversiteit op 8 miljoen hectare landbouwgrond verbeterd en werd 14 miljoen hectare landbouwgrond dat aan de rand van degradatie stond, teruggebracht naar landbouwgrond.

Kloosterman


Beheer