Syngenta verkoopt wereldwijd meer gewasbescherming

31-03 | |
Syngenta verkocht vooral meer herbiciden, zowel selectieve en niet-selectieve herbiciden. Foto: ANP
Syngenta verkocht vooral meer herbiciden, zowel selectieve en niet-selectieve herbiciden. Foto: ANP

Chemie- en zadenbedrijf Syngenta verkocht vorig jaar meer gewasbeschermingsmiddelen. Het verkochte volume steeg met 12%.

De omzet van de middelen nam toe met 6% tot $ 11,1 miljard. Dat blijkt uit de jaarresultaten die het bedrijf woensdag publiceerde. Syngenta verkocht vooral meer herbiciden, zowel selectieve en niet-selectieve herbiciden. In de regio Europa, Afrika en Midden-Oosten nam de omzet van de middelen met 2% toe. Er was vooral sterke volumegroei in Rusland. Die compenseerde zwakkere resultaten in Noordwest-Europa voor granen door droge weersomstandigheden.

Ook in zaden omzetstijging

Ook in de zaden steeg de omzet, met 8% tot $ 3,2 miljard. De volumestijging was daar minder groot, met 6%. Het concern zag er vooral een groei in de verkoop van zaad voor mais en sojabonen.

De totale omzet van het bedrijf, dat samen met Adama en de agrarische activiteiten van Sinochem onderdeel is van de Syngenta Groep, kwam uit op $ 14,3 miljard tegenover $ 13,6 miljard in 2019. De nettowinst bleef ongeveer gelijk op $ 1,4 miljard.

Syngenta is eigendom van het Chinese staatsbedrijf ChemChina sinds 2017. In januari 2020 werd bekend dat de Chinese staatsbedrijven ChemChina en Sinochem hun agrarische activiteiten fuseren. Daarmee ontstond de nieuwe Syngenta Groep.

Kloosterman

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.