Doorgaan naar artikel

Synlait op zoek naar cash

Geüpdatet op:
Zuivel
Nieuws
Foto: Mark Baker premium

Foto: Mark Baker

Synlait heeft cash nodig om opgebouwde schulden af te betalen.

Reden voor de Nieuw-Zeelandse zuivelonderneming om te reorganiseren en haar productielocatie in Auckland te verkopen en vervolgens terug te leasen.

Opslagruimte, blikfabriek en kantoorruimte

Synlait verkoopt in Auckland opslagruimte, een blikfabriek en kantoorruimte. De gebouwen worden voor een bedrag van € 18 miljoen verkocht en voor een periode van 10 jaar teruggeleased. Toen Synlait de locatie in 2017 overnam lag de waarde rond de € 7,5 miljoen.

Personeel

Wat betreft de reorganisatie geeft directeur John Penno aan dat er in de afgelopen 12 maanden veel is veranderd. Daardoor zit niet al het personeel meer op de juiste plek. Naar verwachting verliest 15% van het personeel haar baan. Het gaat om ongeveer 150 werknemers. De ontslagronde moet een besparing van € 6 à 7 miljoen opleveren. Synlait is in overleg met de ondernemingsraad en vakbonden. Meer info over de reorganisatie volgt bij de presentatie van de jaarcijfers maandag 27 september.

Geraakt door gevolgen Covid-19

Synlait is volgens Nieuw-Zeelandse media zwaar geraakt door de gevolgen van Covid-19. Vooral de verkopen van A2-melkpoeder liepen hard terug. Dit terwijl Synlait juist extra schulden was aangegaan om haar productportfolio te kunnen verbreden en de afhankelijkheid van A2-zuivelproducten te verminderen.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin