Tarwegistconcentraat stijgt in prijs

13-01 | |
Foto: Hans Prinsen
Foto: Hans Prinsen

De markt voor bijproducten is in beweging. Tarwegistconcentraten zijn met 15 cent per procent droge stof gestegen.

Ondanks dat blijft het product gunstig geprijsd wat voederwaardeprijs betreft. Er is een krapte aan grondstoffen, waardoor ook deze bijproducten meegenomen worden in de prijsstijgingen.

Minder aardappelproducten

Fritesfabrieken draaien weer na de opstart vorige week, maar komen met capaciteit zeker niet op de volle 100% uit. De beschikbaarheid van snippers en stoomschillen is daardoor minder. De bierbrouwerijen hebben wel gebrouwen in de afgelopen weken, maar het brouwplan wordt van week tot week bepaald. De beschikbaarheid van bierbostel is daardoor zeer grillig. Dat komt terug in de grote prijsverschillen voor bierbostel die verschillende handelaren afgeven. Aardappelpersvezels zijn goed beschikbaar, maar de prijs is opgetrokken naar € 36 per ton product. Er zijn erwtenvezels beschikbaar. De prijs voor het product ligt tussen de € 44 en € 46 per ton. In februari is het product naar verwachting volop verkrijgbaar. Handelaren merken dat er weinig financiële speling is bij melkveehouders en dat het meer moeite kost om de producten aan de man te brengen.

Handel mais op gang

De handel in mais begint aan te trekken. De prijs voor het product ligt tussen de € 65 en € 70 per ton. Ook de vraag naar stro is goed te noemen. Het product is beschikbaar, maar het zijn relatief hoge prijzen waar het voor in de schuur komt te liggen.

Prognose: hogere prijzen.

Prijsinformatie over (grondstoffen van) veevoer vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer overBeheer