Taskforce Korte Keten stelt eerste programmamanager aan

02-05 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

De stichting Taskforce Korte Keten (TKK) heeft Erik Koldenhof aangesteld als programmamanager. De Taskforce is met de aanstelling in staat gesteld om leiding te geven aan de nationale samenwerkingen.

Met de nieuwe programmamanager kan de TKK nu echt aan de slag. Koldenhof gaat leiding geven aan de samenwerkingen tussen boeren, belangenorganisaties, consumenten, het Rijk, de provincies en de gemeentes om het adviesrapport ‘Nationale Samenwerking Korte Keten’ uit te gaan voeren.

Ambities waarmaken

Drees-Peter van den Bosch, voorzitter van het stichtingsbestuur, zegt dat TKK nu zijn ambities kan gaan waarmaken: “We willen versnellen in het opzetten van regionale voedselsystemen. Korte ketens en nauwe, herkenbare relaties tussen producent en consument dragen in hoge mate bij aan bewustwording van de rol van voedsel in een gezonde leefstijl alsook aan een toekomstbestendig verdienmodel voor de landbouw in Nederland.”

Koldenhof was eerder programmamanager voedselstrategie en interim-manager duurzaamheid en ruimtelijke strategie bij de gemeente Amsterdam.

Hilhorst
Alieke Hilhorst Redacteur
Meer over


Beheer