Teleporc maakt pas op plaats

18-02-2020 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

Net als vorige week maakt internetbeurs Teleporc na een flinke stijging op vrijdag, bij de dinsdagveiling een pas op de plaats.

Deze week verliest de gemiddelde veilingprijs zelfs een cent en daalt daarmee naar € 2,02 per kilo. Het heeft te maken met het feit dat noteringen in Duitsland van woensdag tot woensdag lopen, waardoor op de vrijdagveiling ook de verwachte prijsontwikkeling van de volgende week meespeelt. De kleine correctie omlaag komt dit keer voornamelijk door éen kleine partij die 6 cent onder het veilinggemiddelde werd verkocht. Alle andere partijen gingen voor € 2,00 tot € 2,05 per kilo van de hand.

Vraag groter dan aanbod

De vraag naar varkens is en blijft groter dan het aanbod. Bij twee partijen hadden de verkopers meer willen ontvangen dan de € 2,02 en € 2,045 die geboden werd. Uiteindelijk verwisselden daardoor twaalf van de veertien partijen van eigenaar.

Stap omhoog

Met een notering van € 2,02 staat het veilinggemiddelde € 0,04 hoger dan vorige week. Een verschil van € 0,05 op de toonaangevende Vereinigungspreis, die nu € 1,91 bedraagt, staat synoniem aan een stabiele markt. Dus de huidige voorsprong met € 0,11 per kilo is riant. De verwachting is daarom dat de Duitse varkensprijs ook deze week weer een stap omhoog gaat maken.

Prognose: prijsstijging

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Keuper
Jacco Keuper Redacteur
Meer over


Beheer