Teleporc onveranderd op € 2,09

03-12-2019 | |
Foto: Bert Jansen
Foto: Bert Jansen

De stemming op de Duitse varkensmarkt is en blijft goed.

Internetbeurs Teleporc handhaaft op de dinsdagveiling de gemiddelde veilingprijs die het de vrijdag ervoor boekte; € 2,09 per kilo geslacht gewicht. Daarmee blijft de voorsprong op de geldende Duitse marktprijs 9 cent. Dat is ruim meer dan de 5 cent die symbool staat voor een stabiele markt. Dat geeft opnieuw ruimte voor de Duitse varkensprijs om ook deze week nog een stap te zetten.

Kooplust is er nog voldoende: 14 van de 17 aangeboden partijen vonden een koper. Ondanks het grotere aantal partijen dan vrijdag, werd de bandbreedte van de biedingen kleiner. Waar de vorige veiling nog tussen € 2,055 en € 2,10 geboden werd, lag het laagste bod deze veiling op € 2,07 en het hoogste op € 2,11.

Einde van het seizoen

Het einde van het seizoen komt er merkbaar aan. Vlees dat nu verscheept wordt komt na het Chinese nieuwjaar aan, waardoor er minder trek uit China is en ook de aanloop naar kerst loopt nog maar anderhalve week. Daardoor toont de markt niet meer de enorme prijsstijgingen van afgelopen weken. De verwachting is dat de prijs gaat stabiliseren.

Prognose: stabilisatie.

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Keuper
Jacco Keuper Redacteur
Meer over


Beheer