Doorgaan naar artikel

Teleporc stuiver omlaag

Foto: Bert Jansen

Foto: Bert Jansen

De Duitse internetbeurs Teleporc staat in een klap weer in lijn met de toonaangevende Duitse varkensnotering.

Slechts 5 van de 12 aangeboden partijen op de dinsdagveiling van 14 april vond een koper. Twee partijen bleven staan op het inzetbedrag van € 1,85 per kilo en het hoogste bod lag met € 1,90 per kilo ruim onder de € 1,94 per kilo waarop de vorige veiling sloot. De gemiddelde prijs daalde met € 0,05 naar € 1,89 per kilo en staat daarmee ook een stuiver hoger dan de Vereinigungspreis. Die daalde vorige week van € 1,89 naar € 1,84 per kilo.

Kooplust slachterijen niet groot

Een verschil van 5 cent tussen beide noteringen staat synoniem voor een stabiele markt. Of die vuistregel ook geldt nu de corona-aanpak voor de nodige onzekerheid op markten zorgt, zal woensdag 15 april blijken. Afgeleid uit het veilingresultaat en het aantal biedingen is de kooplust van slachterijen niet erg groot. De prijzen voor varkensonderdelen staan onder druk doordat de Europese vleesmarkt verzadigd is en doordat exporteurs het op de Chinese markt moeten opnemen tegen goedkoop vlees uit Noord- en Zuid-Amerika.

Bovendien kunnen slachterijen het benodigde aantal varkens zonder moeite binnenhalen in deze korte werkweek. Daarentegen is volgens ISN het aanbod in Duitsland beperkt. De varkensvakbond betitelt het als ‘passend bij de korte slachtweek’ en de markt als stabiel.

Prognose: maximaal prijshoudend.

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin