Tereos betaalt Franse bietentelers bonus uit en start eerder met bietencampagne

08-09-2022 | Laatste update op 21-02 | |
Europese suikerfabrieken beginnen eerder met de verwerking van de nieuwe suikerbietenoogst om zo gastekorten in de winter voor te zijn. - Foto: Mark Pasveer
Europese suikerfabrieken beginnen eerder met de verwerking van de nieuwe suikerbietenoogst om zo gastekorten in de winter voor te zijn. - Foto: Mark Pasveer

Het Franse suikerbedrijf Tereos betaalt zijn leden over het campagnejaar 2021-2022 een bonus uit van € 1,63 per ton. De gemiddelde bietenprijs komt daarmee over dat jaar op € 29,90 per ton.

Dat heeft de Raad van Bestuur van Tereos besloten. “Deze aanpassing is het resultaat van ons beleid bij de coöperatie die de leden centraal stelt bij onze handelingen. We kunnen deze verhoging van de prijs realiseren dankzij het nieuwe commerciële beleid dat is ingezet in juni 2021 en de voortdurende beheersing van onze financiële en industriële kosten,” aldus voorzitter Gérard Clay. “We zijn ook van plan om dit spoor te blijven volgen om een waarde creërende beloning voor onze leden te verzekeren. Vandaag de dag positioneren we Tereos onder de beste suikerbedrijven van Frankrijk wat betreft de beloning voor de campagne 2021-2022.”

Hoge gasprijzen

Om dat doel ook voor de nieuwe campagne vast te houden alsmede om de blootstelling van de coöperatie aan de explosieve stijging van de gasprijzen komende winter zoveel mogelijk te beperken, wordt die nieuwe campagne eerder op gang gebracht dan anders. De negen Franse suikerfabrieken van de onderneming gaan tussen 8 en 21 september draaien, dat is 8 dagen eerder dan normaal. Dat tijdschema houdt ook rekening met de actualisering van de voorspellingen van de opbrengst, die lager is dan het vijfjaarlijkse gemiddelde, en het aanhouden van de droogte.

Medeauteur: ANP

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur
Meer over


Beheer