Thailand wil groot worden in voedseltechnologie

27-09 | |
Drijvende markt in Thailand. - Foto: Canva/izzetugutmen
Drijvende markt in Thailand. - Foto: Canva/izzetugutmen

De National Innovation Agency (NIA) in Thailand wil dat de hoofdstad Bangkok hét centrum wordt voor de voedseltechnologie. Daarom investeert de NIA volop in start-ups die zich richten op nieuwe manieren van voedsel produceren.

De NIA onderscheidt een aantal belangrijke trends in de voedingstechnologie, zoals gezondheid en welzijn, alternatieve eiwitten, slimme productie, betere verpakkingen en nieuwe voedingsmiddelen en ingrediënten.

Volgens onderzoeksbureau Emergen Research bedroeg de omzet van de wereldwijde voedseltechnologie-industrie $ 220,3 miljard in 2019. Dat groeit naar $ 342,5 miljard in 2027. Volgens NIA-directeur Pun-Arj Chairatana biedt het project een platform aan startende ondernemers in de voedingsindustrie. “Geselecteerde start-ups worden vervolgens begeleid om Zuidoost-Aziatische en wereldwijde markten te bedienen”, zegt Chairatana in een interview met nieuwssite FoodIngredients.

Hij verwacht dat de technologie in de landbouw- en voedselsector dezelfde groei gaat doormaken als is gebeurd in de handel via internet en de financiële wereld. “Omdat de wereldbevolking snel toeneemt, in combinatie met klimaatverandering, de afname van personeel in de landbouw en voedselverspilling als gevolg van massaconsumptie, is de wereldwijde voedselzekerheid nu een serieus probleem dat moet worden opgelost.”

Engwerda
Jan Engwerda Redacteur


Beheer