Doorgaan naar artikel

The Seaweed Company neemt Nederlandse zeewierboerderij over

The Seaweed Company is nu ook op Nederlandse bodem te vinden met de overname van Zeewaar.

Foto: Canva premium

Foto: Canva

The Seaweed Company is nu ook op Nederlandse bodem te vinden met de overname van Zeewaar.

Zeewaar is in 2013 gestart. Het bedrijf produceert zeewier op biologische wijze in zijn eigen zeewierboerderij en verwerkingsfaciliteit. Zeewaar is gevestigd in het Nationaal park Oosterschelde en kent een grote van 1 hectare. “In Nederland is Zeeland bij uitstek dé hotspot waar we met de zeewierindustrie grote stappen voorwaarts kunnen zetten”, vertelt Joost Wouters, ‘SeaEO’ van The Seaweed Company.

Zeewier neemt CO2 op

Zeewier meent goed te zijn voor de gezondheid, maakt diervoeding krachtig en landbouwgrond vruchtbaar. Zo schijnt het dat de aanwas van zeewier ook voordelen heeft in de open zee: het vormt een habitat voor allerlei dieren waardoor de marine biodiversiteit toeneemt. Bovendien neemt zeewier CO2 op, terwijl je voor de productie enkel zon en zeewater nodig hebt.

Naast het verbouwen van zeewier, ontwikkelt The Seaweed Company ook hun eigen producten. Dit doen ze in de vorm van voedsel, groeimiddelen, diergezondheid en duurzame verpakkingen.

The Seaweed Company

The Seaweed Company is opgericht in 2018 en gespecialiseerd in de ontwikkeling van zeewierproducten voor mensen, dieren, bodem en planten, en in de duurzame cultivatie van verschillende zeewiersoorten. The Seaweed Company heeft zeewier productielocaties in Ierland, Marokko, India en nu ook in Nederland.

Snel delen

Image
Isabel Vrieze

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin