Skip to content

Theo Müller sluit voormalige fabriek FrieslandCampina

De Theo Müller-groep sluit de voormalige zuivelfabriek van FrieslandCampina in Keulen.

Updated on:
Business
Nieuws
Theo Müller Keulen

Hochwald gaf bij de koop aan het merk Tuffi verder te willen ontwikkelen en laten groeien in Noordrijn-Westfalen. Foto: Hochwald.de

De Theo Müller-groep sluit de voormalige zuivelfabriek van FrieslandCampina in Keulen.

Dat meldt de Kölner Stadt-Anzeiger. De vestiging sluit naar verwachting eind oktober dit jaar de deuren. FrieslandCampina verkocht recent een deel van zijn Duitse activiteiten, waaronder drie eigen productielocaties in Duitsland, aan de Theo Müller-groep. Een van deze locaties was de fabriek in Keulen.

De verkoop, die eind maart dit jaar werd afgerond, liep vertraging op door aanvullende voorwaarden van de Duitse mededingsautoriteit. Een van de voorwaarden was de verkoop van het regionale zuivelmerk Tuffi. Dit merk werd, net als de licentie om rijstpudding onder het merk Landliebe te verkopen, door de Theo Müller-groep verkocht aan het Duitse Hochwald.

Productie van Tuffi niet langer in Keulen

De productie van Tuffi vond plaats in Keulen. Hochwald gaf bij de koop aan het merk Tuffi verder te willen ontwikkelen en laten groeien in Noordrijn-Westfalen. Duidelijk is nu dat de productie niet langer in Keulen blijft plaatsvinden. Zonder de productie van Tuffi is de fabriek in Keulen volgens de Theo Müller-groep niet rendabel te exploiteren. In de fabriek, die volgend jaar zijn honderdjarig bestaan zou vieren, werken ruim 200 mensen. De Theo Müller-groep geeft aan de werknemers banen aan te bieden op andere bedrijfslocaties.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin