Skip to content

Time Travelling Milkman is Beste Food & Agri Start-up 2024

Time Travelling Milkman liet Health Food Wall en Trabotyx achter zich en nam de prijs in ontvangst.

Time Travelling Milkman

Directielid Ad van Vugt neemt de prijs Beste Food & Agri Start-up 2024 in ontvangst namens Time Travelling Milkman. Foto: Koos Groenewold

Time Travelling Milkman is uitgeroepen tot de Beste Food & Agri Start-up 2024. Het bedrijf maakt een ingrediënt voor zuivelvervangers waardoor ze romiger worden.

De prijs voor Beste Food & Agri Start-up is voor de tweede keer uitgereikt. De drie genomineerde start-ups hadden zich verzameld in De Basiliek in Veenendaal in de hoop dat zij aan het einde van de avond als winnaar naar huis gingen. Time Travelling Milkman liet Health Food Wall en Trabotyx achter zich en nam de prijs in ontvangst. Directielid Ad van Vugt nam de prijs namens de Wageningse start-up in ontvangst. “Dit hadden we echt niet verwacht. Het is voor ons een enorme waardering dat we deze prijs in ontvangst mogen nemen. Het laat zien dat wij ook in de agrowereld een plek hebben.” Naast de prijs voor Beste Food & Agri Start-up werd op dezelfde avond ook Agrarisch Ondernemer van het Jaar bekendgemaakt.

Combinatie food en agri

Time Travelling Milkman maakt een zuivelroomvervanger op basis van zonnebloempitten. Het ingrediënt zorgt voor een romig mondgevoel. Van Vugt: “Dit bedrijf maakt een vervanger voor zuivel, een grote agrarische tak. Wij willen niemand van de markt stoten. Met de productie van ons ingrediënt komt er juist agro bij: zonnebloemen. We kijken naar zaadveredeling en meer teelt in Nederland.” De start-up haalt nu voornamelijk zonnebloempitten uit het buitenland, maar hoopt in de toekomst in Nederland te kunnen inkopen.

De jury is onder de indruk van het professionele plan van Time Travelling Milkman. Jurylid Jan Vullings: “De propositie speelt in op allerlei uitdagingen: duurzamere, plantaardigere en gezondere ingrediënten. Jullie spelen slim in op de behoefte van romige, plantaardige producten op de markt zetten, wat tot nu vaak nog niet lukt.” Hoewel de andere start-ups ook veelbelovend zijn, ziet de jury in de producent van zuivelroomvervangers de combinatie van food en agri. Dat gaf voor hun de doorslag om het bedrijf tot winnaar uit te roepen.

Investering

Time Travelling Milkman krijgt een geldbedrag van € 2.500. Wat het bedrijf met het geldbedrag gaat doen, weten ze nog niet. Eerder deze week maakt het bekend € 850.000 te hebben opgehaald in een nieuwe investeringsronde. De investering zorgt ervoor dat het bedrijf de productie kan gaan opschalen.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin