Timmermans ziet nog brood in nieuw GLB

04-12-2020 | Laatste update op 22-02 | |
Frans Timmermans - Foto: ANP
Frans Timmermans - Foto: ANP

Frans Timmermans denkt dat in onderhandelingen tussen het Europees Parlement, de Raad en de Europese Commissie nog voldoende ruimte is om de ambities op gebied van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid te realiseren. Dat heeft de vicie-president van de Europese Commissie duidelijk gemaakt in een gesprek met vertegenwoordigers van de Europese land- en tuinbouworganisaties.

Timmermans heeft zich vorige maand in de media minder optimistisch uitgelaten over de uitkomsten van de onderhandelingen. Volgens hem waren de standpunten van het parlement en de landbouwministers (de Raad) onvoldoende ambitieus. Hij suggereerde zelfs om de hervormingsplannen van Phil Hogan in te trekken.

Green Deal kan boeren helpen

Voorzitter Christiane Lambert van de Europese boerenorganisatie Copa zei dat boeren en tuinders al in beweging zijn en dat de Green Deal de boeren kan helpen bij hun inspanningen op het gebied van klimaat en biodiversiteit.

Timmermans bevestigde dat de Europese Commissie laat uitzoeken wat de effecten zijn van de Boer-tot-Bord-strategie en de Biodiversiteitsstrategie die de Europese Commissie eerder dit jaar heeft gepresenteerd.

In 2023 gaat het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB) van de EU in. Wat is de grootste verandering in het nieuwe beleid en wat doet Nederland zelf? Lees dit en meer op de themapagina GLB

Braakman
Jan Braakman Redacteur


Beheer