Doorgaan naar artikel

Titel ‘Beste Food & Agri Start-up 2023’ gaat naar aardappelsorteertechniek

Flikweert Vision Technologies is op donderdag 30 maart uitgeroepen tot de beste Food & Agri Start-up van 2023.

Geüpdatet op:
Nieuws
Food
Winnaar Beste Food & Agri Start-up 2023

De winnaars van de prijs 'Beste Food & Agri Start-up 2023' Flikweert Vision Technologies op het podium tijdens de uitreiking. Foto: Koos Groenewold

Flikweert Vision Technologies is op donderdag 30 maart uitgeroepen tot ‘Beste Food & Agri Start-up 2023’.

Hun optische aardappelsorteermachine is volgens de jury het meest innovatief en bewijst zich nu al als een product waar de markt om vraagt.

Het is voor ons een vliegwiel om buiten onze eigen klantenkring ook naamsbekendheid te verwerven

De Zeeuwse mannen, Lars, Martijn en Stefan, kunnen het nog niet helemaal geloven, maar zijn enorm blij met het winnen van de prijs; € 2.500 en een innovatiecoach van de Topsector. Martijn Flikweert zegt in een reactie op hun winst: “Hartstikke goed dat we dit hebben bereikt. We zijn een jong en gezellig team en samen proberen we onze technologie te introduceren aan de sector. Daarbij helpt een prijs zoals ‘Beste Food&Agri Start-up 2023’ enorm. Het is voor ons een vliegwiel om buiten onze eigen klantenkring ook naamsbekendheid te verwerven.”

Ideeën om uit te breiden

Verder zeggen de winnaars dat meedoen aan deze verkiezing ze beter heeft nalaten denken over hun product, de Quality Grader, waarom doe je iets op deze manier? Flikweert: “Het is enorm mooi dat we dit hebben gewonnen en dat we meer mensen kennis hebben laten maken met onze aardappelsorteertechnologie.” Ideeën om Flikweert Vision Technologies verder uit te breiden zijn er genoeg; bijvoorbeeld het sorteren van uien waarvoor het prijzengeld van pas komt. “Maar een leuk teambuildingsuitje staat ook hoog op ons lijstje.”

Flikweert brengt kennis en praktijk bij elkaar

Naast Flikweert Vision Technologies waren NoPalm Ingredients en Multiphase Drying ook genomineerd voor de prijs. Juryvoorzitter Jan Vullings zegt dat het kiezen van een winnaar ‘enorm lastig’ was. “Het zijn drie heel verschillende bedrijven met alle drie veel potentie voor de agrifoodmarkt. Toch zien wij bij Flikweert een product waar binnen een jong team, kennis en praktijk samen komen. Ze bewijzen ook dat er vraag is naar hun product, doordat ze het al verkopen.” Verder oordeelde de jury dat hun concept goed te opschalen is en pakken ze voedselverspilling in de beginfase van de voedselketen aan.

Agrarisch Ondernemer van het Jaar

Naast de prijs ‘Beste Food & Agri Start-up 2023’ is de winnaar van ‘Agrarisch Ondernemer 2023’ bekendgemaakt. Melkveebedrijf Future Farm is verkozen tot de meest innovatieve ondernemer in de agrarische sector van dit jaar.

Over de verkiezing

De verkiezing is een initiatief van Food&Agribusiness, Boerderij, Groenten&Fruit en Pluimveehouderij. De verkiezing Beste Food&Agri Start-up is georganiseerd in samenwerking met partners Rabobank en Topsector Agri&Food.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin