Doorgaan naar artikel

Toch weer 2 cent eraf van prijs blankvleeskalveren

Foto: Henk Riswick premium

Foto: Henk Riswick

De daling van de notering van de blankvleeskalveren is nog niet ten einde. De notering daalt met 2 cent van € 5,16 per kilo geslacht gewicht, exclusief btw

Al wekenlang is er de hoop dat de daling van de notering van de blankvleeskalveren tot stilstand zou komen. Maar net als voorgaande weken blijken ook nu de vleesverkopen voor de slachterijen te slecht om gelijke prijzen te hanteren. Inmiddels ligt de notering 7 cent onder het niveau van vorig jaar. Vergeleken met het jaar 2021 ligt de notering van blankvleeskalveren echter nog altijd ruim € 1 per kilo hoger.

Tamme handel

Ook in het buitenland is sprake van een tamme handel en vleesverkopen. Zo gaat er in Duitsland 5 cent van de prijs af en zit er in Zuid-Europa ook weinig beweging in.

Of de huidige prijsverlaging de laatste van deze zomer is, is nog even afwachten. Dat het aanbod kalveren niet groot is en slachtleeftijden nog altijd relatief jong zijn alvast goede uitgangspunten om richting half augustus naar hogere prijzen te kunnen gaan. Tot dan is het vooral een kwestie van de vakantietijd door zien te komen.

Prognose: stabiele noteringen.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
René Stevens

Freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin