Toename kalveraanbod zorgt voor verdere prijsdruk

23-08 | |
Foto: Hans Prinsen
Foto: Hans Prinsen

Het aanbod van nuchtere kalveren op de veemarkt in Purmerend bedraagt deze week 592 dieren. Dat zijn er 28 meer dan een week eerder.

De stemming op de veemarkt is minder. Integraties blijven de prijzen van de nuka’s drukken, wat resulteert in een prijsdaling van € 5. Een zwartbont stierkalf staat genoteerd op maximaal € 120.

Voerkosten

De voerkosten zijn weliswaar gedaald in de afgelopen weken door goedkoper melkpoeder, maar integraties vrezen dat de voerkosten in het najaar weer gaan toenemen. Bij poederproducenten blijven de kosten voor drogen stijgen en dat heeft effect op de prijs die integraties voor melkpoeder moeten betalen. Om de marges voldoende groot te houden, hebben ze baat bij lagere aankoopkosten voor kalveren.

Ook zijn de opbrengstprijzen bij blankvleeskalveren gestegen. Zo komt er ook aan deze kant meer ruimte voor een hogere marge. In Duitsland, belangrijke leverancier van kalveren, is het al enkele weken moeilijk om de prijzen erop te houden. Na prijsdalingen in de afgelopen weken proberen integraties ook deze week weer € 10 van de prijs af te krijgen. Of dat lukt, is de vraag.

In ons land komen naar verwachting nog wat meer kalveren op de markt, waardoor de handel stroef verloopt. Dat resulteert mogelijk in een prijsdaling van € 5.

Prognose: stabiel tot € 5 lager

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer